HTML

Mindennapi zarándokutam

Sokszor hallottam már, és tapasztaltam is, hogy az Út a fontos, nem a cél. Mégis csak ma fogott meg igazán ez a mondat. Ha az Út a fontos, akkor miért nem figyelek rá? Ezen a kérdésen elgondolkozva arra jutottam, leírok mindent, amit az utam során megtanulok, minden pozitívumot, ami történik velem ezen az úton, hogy ne vesszen a feledés homályába.

Friss topikok

  • SzabóAnna: @medali: Nagyon találó ez a mondat, benne van minden, köszönöm!:) (2015.08.05. 22:06) Ki vagyok?
  • : A hinduk is pont így gondolták már több ezer évvel ezelőtt. A jelenlegi életünk kihatással lesz a ... (2015.01.04. 20:42) Gyakorlótér az egész világ
  • : Buddhát nem érdekelte a pénz. Le is mondott róla, és rájött hogy mi az élet valódi értelme. Őt ké... (2015.01.04. 20:37) A pénz boldogít?
  • MZituska: Én még nem láttam, de szerintem meg fogom nézni. (2015.01.04. 20:01) Filmajánló - A Mennyországot választom
  • enderdy: Teljesen igazad van! Meg kell élnünk a csodákat, különben mi értelme az életnek? Köszönöm, jó kis ... (2014.07.22. 14:04) Mi a csoda?

Sokaktól hallottam már, hogy nem. Mégis sokak teszik fel rá az életüket. Akkor mi az igazság? Én csak az enyémet ismerem. Csak azt mondhatom el, hogy nekem mit jelent. Jelenleg elszomorít. Nem a pénz. Hanem az, amit a pénz hoz ki az emberekből. A pénz út lehet sok mindenhez. Sok jóhoz. Hiszem, hogy meg lehet keresni, fel lehet használni úgy is, hogy az egy magasabb, magasztosabb célt szolgáljon. Eddigi vándorlásom során találkoztam már ilyen emberre is, és olyannal is, aki nem így gondolta. Nincsenek statisztikáim. Nem tudom, hogy ezen két csoport tagjai milyen arányban vannak egymáshoz viszonyítva. Csak reménykedem. Hinnem kell, hogy nem azok csoportja a nagyobb, akiket a pénz mozgat. Muszáj tűnő félben lennie a kapzsiságnak. Hinnem kell, hogy amit nemrég láttam, az egy régi kor maradványa, és nem az új előszele. Segítsetek! Segítsetek abban, hogy ez a múlt lehessen. Segítsetek a jövőt szebbé tenni. Egy olyan jövőt megteremteni, ahol az ember nem adja el az anyját öt forintért. Ahol a pénzt arra használják, hogy összehozza az embereket, és nem arra, hogy egymáson tapossanak. Ahol nem a pénz az érték, hanem a szeretet, a szerelem, a család, mások segítése, az összetartozás. Ahol nem a pénz mozgatja az embert, hanem az ember használja azt, valódi céljai elérésére. Ez csak egy papír. Egy fém darab. Mi mégis képesek vagyunk érte áttaposni mindenen és mindenkin. Gyilkolni érte, feladni érte mindent, családot, barátokat, szerelmet. Érte megalázunk mindenkit, aki csak az utunkba kerül. Semmi sem számít. Csak a pénz. És a még több pénz. Számomra ez a pokolhoz vezet. Apokalipszishez. Szomorú lettem. Dühös, és tehetetlen, mikor azt láttam, hogy ember embernek megy, egy élettelen tárgyért. Mindenki tapasztalt már ilyet. Sokan élnek így. Mégis bizakodó vagyok. A felhők felett ott ragyog a nap. Hiszem, hogy egyre többen ismerik fel a valódi értékeket. Hiszem, hogy egyre többen vannak, akik nem hazudnak, nem csalnak, nem lopnak. Hiszem, hogy egyre több a becsületes ember. Hiszem, hogy egyre fontosabb lesz a szeretet. Hiszem, hogy egyre több a becsületes, dolgos ember. Segítsetek, hogy ez valóban így legyen! Hisz nem a pénz boldogít. Nem a pénz tesz jóvá vagy rosszá. A pénz csak egy eszköz. maradjon is az. 

Címkék: pénz értékek

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://utamon.blog.hu/api/trackback/id/tr946549667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Konteológus · http://legyunkszabadok.blog.hu 2014.07.28. 00:06:08

A pénz lehet, hogy régen hasznos volt, de a mai modern társadalmunkban már a pénz az emberiség első számú ellensége. Sokkal jobb lenne az egész társadalmunk, ha nem lenne pénzrendszer. A blogom pont erről szól: legyunkszabadok.blog.hu

2015.01.04. 20:37:06

Buddhát nem érdekelte a pénz. Le is mondott róla, és rájött hogy mi az élet valódi értelme.
Őt kéne megkérdezni.
süti beállítások módosítása